Halaman

A good day for a good people

A good day for a good people
Be nice to all creation on Earth , that's the real happiness

Khamis, 8 November 2012

Asrama Naim 2012 , in my heart ..

Assalamualaikum .. Welcome to my blog that i just renovate it .

Alhamdulillah .. Sudah menjelanglah cuti yg dinantikan selama ini .. Mesti ramai yg plan pegi holiday dgn family , reunion ngn kwn2 ..
So do me ~!

But for this post , bukan itu topiknye ,.. http://matcuoi.com
Bile dh masuk hari cuti ni, rase rindu pulak kt asrama .
OK, for this post , nak share serba sedikit sebanyak tntang ASRAMA ..

Bismillahirrohmanirrohim .

Aina sbnrnye bukanlah baru masuk asrama tahun ni . sblum ni penah ,. Tapi , tak tetap.
Skejap masuk , skejap keluar. alahai .. http://matcuoi.com
Tapi tahun ni, aina rase ade kelainan drpd tahun sblumnya .
Aina start "check in" hostel ni , mase bulan 2 ..
Tu pun slepas dipaksa oleh papa ..
Aina ditmptkan di DORM G ( gemilang)
First2 masuk, memang rse sunyi . Sbb xde kawan . http://matcuoi.com
Yelah, kwn aina smua pljr berulang .
So , bile kat skolah , bru ade kwn . hermm ..

Then , aina pun mula rapat dgn kwn asrama skelas aina
Yang majoritinya dorm H , dorm sbelah ..
Tapi kdg2 , aina jln sorg2 jugakk ..
Kehadiran aina di asrama pd mulanya , xde maknenye .

Aina mengaku, dulu mmg aina x baik .
xbaik mcm mane tu xpyh cerita lah .
Yang aina nk citer , aina menyesal coz being mcm aina yg dulu .
I want to change .. http://matcuoi.com
But seriously , kalau aina tak duduk asrma ,
niat untuk berubah tu pasti hny tinggal niat .
Bile duduk rumah banyak cabaran .
Tapi , di asrama .
Alhamdulillah , dengan adenye badan dakwah ,
yang sentiasa memberi nasihat dan dakwah
di masjid, sedikit sebanyak terkesan pd hati aina . http://matcuoi.com

Serious , aina bersyukur sgt , sbb ditakdirkan untuk
tinggal di asrama .. Alhamdulillah ilmu aina dpt .
InsyaAllah aina amal . http://matcuoi.com

Lama kelamaan , aina mula rapat dgn dormmates aina .
Start with this two person , Zunnur dan Khuraisha ,
 or pggilan ala2 manja ( konon ) , Nur dan Ququ ..
Ququ ? ok, abaikan .
http://matcuoi.comFirst time rapat dgn diorang ..
Seronok sgt dpt kenal . Then, kitorg jd rapat ,
Pegi makan same2, skolah same2 , gi masjid same2,
Tido tu mmg same2 dh, sbb dormmate kan ..

Dlm waktu yg same jugak ,
http://matcuoi.com Aina rapat dgn budak2 comel di dorm G .
Junior2 ku , spt ,
Form 1 : Jue , Masyitah , Syakira, Afina, Anis Aslah, Naa and Bilah ( dh kluar asrama )
Form 2 : Farah , Aina (kembar sy ! ) , Bilah K , Naadirah, Uzma, Syatirah, Qihah, Rani , Zati and Menum (ainun)

Dan tidak ketinggalan jugak, batch2 aina dlm dorm ,

Form 4 : Yuriza ( Ketua Dorm) , Ada , Liyana, Ani, pkah Z and Farah syahira.

Bile dh rapat dgn junior, ape lagi, prangai pun mcm junior la .
haha.. aina suke sgt duduk dorm G ni , sbb smua org sporting .
http://matcuoi.com Tak pernah pun ade konflik antara dormmates .
Dulu maybe ade , tp mslh kecik je, cpt je settle .
Semua dormmates baik, sporting, happy2 je .

Aina teringat lagi , kenangan kitorg plg hepy .
Mase tu ,hari  last tinggal asrama mase bulan ramadhan.
Bangun awal pagi tu , dan majoritinya pegi smyg subuh
kat masjid .
dan mase balik dr masjid tu .. ade lah sorg form 1 nih .
die jln cepat2 .. aina tnye kenapa, die pun jerit,
"Sakit Perut ! "
 http://matcuoi.comHahaha .. smua ketawa ..
Then, aina pun bilang, 1 , 2 , 3 ~ ! http://matcuoi.com
Bruummm ~!Semua org lari , maen kejar2 .. sape cpt smpai dorm, die menang .
pelarian kami, smpai budak form 1 yg *skit perut* tadi pun kalah,
ketinggalan kt blakang .. haha .
Balik dorm, semua penat .. Ye lah ,puasa kan . http://matcuoi.com
Ish2, time puasa lah nk jogging pagi2, time hari lain, mls pulekk ..

Aina x mnyesal duduk asrama tahun ni ..
Thanks papa ~! Sbb paksa aina duk asrama ..
Rase mcm nk duduk satu dorm lg la tahun depan . Huhuh..
But life , you have to go on right . http://matcuoi.com
Seriously , this year, adalah kenangan yg paling aina xkan lupekan .

Kehidupan form 4 amat bmakne bg aina ..
Krn di masa form 4 ni lah, aina mula dpt beza,
mana baik dn buruk .. mase form 4 ni jugak lah,
banyak yang aina belajar . http://matcuoi.com
Aina belajar , mcm mne nk hidup dgn betul, dan bahagia .
Kesalahan dulu mmbuat aina smakin behati2,
dalam stiap tindakan yg di ambil. Fikir sebelum brtindak !
Mcm2 dah jadi tahun ni. http://matcuoi.com
Ade kenangan manis dn pahit,ade dugaan , ade kbahagiaan ,
ada ksedihan , ada keikhlasan , dn yg pnting, ade pengajaran .
Belajarlah daripada kepahitan , bukan kepahitan untuk belajar.

hah, satu lg .
mase form 4 jugak , Aina dpt ramai kwn !
Suke sgt ~! http://matcuoi.com
dan ramai jgak di antra kwn2 aina,
yg memilih untuk berhijrah .. iaitu , *berubah ke arah lebih baik*
Alhamdulillah . bukan brmakna dulu tu jahat , tp kite inginkan yg terbaik, kan ?

Alhamdulillah , Aina tlh ditawarkan untk trlibat dlm badan dakwah,
iaitu , Ahli Lajnah Tamrin . Walaupun Lajah Tamrin ni , maybe nmpk biasa,
dan hny bekerja di sebalik tabir , namun lajnah ni memainkan pranan pnting ,
InsyaAllah .. http://matcuoi.com

Di sini, aina sertakan gambar frame dormmates ... So Sweet ~ http://matcuoi.com




 Aina Sayang Dorm G dan ahli-ahlinya ~!!!!!