Halaman

A good day for a good people

A good day for a good people
Be nice to all creation on Earth , that's the real happiness

Jumaat, 15 Februari 2013

Awak Ngantuk eh ..



Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum ~~~ http://matcuoi.comCikuuu .. CAKK ! Hello ~ So, how is it ? School ? Can or cannot go on ? Busy ? Too many homeworks ? *bajet ckp omputih .. http://matcuoi.com Well. Same lah . Bile dah msuk final year . Kene lebih byk memimpin lah dri dpimpin .. Mendpt jawatan yang , Oh my Allah ..
Cam mane nak handle nih ?? http://matcuoi.com
So what,? amanah tetap amanah ..
 Cakap pasal banyak homework .
Msti ade yg bt homework , smpai xtidow malam ..
Ada kan ? Ken ? Ken ? (Ade le tu ... http://matcuoi.comhihihi )
So, ble dh tak tido mlm , * eh, ekstrim sgt kut xtido malam .. ok, ubah ayat, so, ble dah lewat tido mlm nih , ade lah aura2 dreaming siang melanda.. * tk pyh nak berkias sgt .. Maksudnya mgantuk dlm kelas la ..
   * O_o ? U ade  ?

Ala, kat Naim Lilbanat , mngntuk2 ni , dh mcm , tabiat dh .. maybe sebab name sekolah kite, "NAIM"  .. Dlm bhs arab "Naim" tu , maksudnye Penido ( orang yg tido ) .. Tp mksd sbenar bukn tu la, mksd sbenar , ni'mat .. So, bile tido dah jadi tabiat , takkan nak bior je..
Tak gitu Cik Peah ? http://matcuoi.com * Ye Ye Yer ..Betul lah tu..

 Ok , Motif kat sini  .. Nak share2 lah sikit , Petua2 kalau ngntuk dlm kelas ...
 Biase lah , org dh bpengalaman kann . http://matcuoi.com ehem2 .. abaikan *


OK .. meh kite renungkan...

Firstly , bile dh ngntuk .. otak start la kabur2 , mcm entah pape ..
 jadi blurr .. xleh tangkap ape ckgu ckp ..
mata pun jadi .... jadi ... jadi ... http://matcuoi.com kuyu semacamm jar ..
menunggu mase utk .. * Zzzzzzzzz .. So , sbelum anda , Zzzzz , kan ..
Cube Celik mata luas2 .. Tampor2 pipi skit .. Klu rase xbekesan tampor tu .. gune lah khidmat kawan sbelah
.. Ape gunenye kawan kan .. Kalau rase syg kat diri , crilah khidmat kwn yg sptotnye ye ..
Jgn jadi  http://matcuoi.com sudahhh ..
Pastu , ambik pensil, ambik satu kertas yg dh tak diguna ..
Korang conteng lah ape2 kt kertas tu ..
Contohnya, senarai nama kucing2 korang yg dh mati, lukis muke korg sndiri ( whatever punye contoh la ),,. Or ape2 je lah kan .. Klu rase otak tak jem lagi , salin lah ape cikgu cakap kan .. 
Salin je pape .. Sbb bile tgn begerak , bleh la bg otak brgerak skit kan ..
hilang lah skit kut ..

 Second nye , kalau2 ade cokelat ke, hape2 yg boleh dmakan la ..

Yang ni pun same la funginye mcm td .. mulut bergerak, otak pun bergerak ..

Tak berkesan jugak ke Cik Kiah ?? Tak berkesan ? Takpe2..

KIte buat yg lain .. Third pulak ..
cube tengok kiri, kanan , belakang , depan , (atas bawah xyah la , mne ade orang ) ,
 agak2 kwn korang yg mne satu bleh jd mangsa .. Ngeh3..
http://matcuoi.com Mcm kejam pulak bunyinye ye .. Korang try la usik2 diorg ..
Kuis2 tangan ke ( yg jantina lain tu , tk payah nk buat gedik  ), tepuk2 bahu ke , tak pun kalau berani , try la ajak borak kejap ..
Kejap je , xyah lame sgt, kang menganggu pulakk .. dlm 2 minit ke ..
konpem ilang dh ngntuk tu .. Tapi cover line lar skit kan ..
Xyah smpai ckgu nampak.. X pasal korang punye lunch mkn duster .. http://matcuoi.com

So, ITU yg ketiga .. WHAT ? Tak jadi jugak .. dasyat benor penyakit korang ni ..
Okay .. petua yang ni , kene kumpul kberanian la ..
 Klu skolah sme jantina , macam Naim ni, okay lg, xmalu sgt ..
 Tapi , skolah cmpur ni , up to u all lah .. Berani ke tidokss ..
 Okay , time ckgu duk ngaja2 tuh , korang angkat la tgn , http://matcuoi.com tanye soalan ape2 ..
Ikut lah tnye ape , tapi pliss,
biarlah berkait dgn topik ckgu bincang, http://matcuoi.com jgn nk buat meraban tny soalan pelik2,.
Tapi ape slhnye , mmg xtdo terus hangg  http://matcuoi.com ..
Atau pun .. Korang bangun, dan ckp kat ckgu ,
" Cikgu2 , bleh sy berdiri ? saya ngntuk lah " http://matcuoi.com ..
Takdenye cikgu marah.. mesti die bg ..
cikgu pun kesian kut tgok pelajar mgantuk ..
lebih2 lagi korang ckp jujur kot yang korang ngntuk ..
Jadi, berdiri lah anda , smpai x ngntuk .. pastu atas korang la,
Nak tido balik ke dok ..
So , Ada berani ? saya cabar . muehehe .. http://matcuoi.com


Hah ?? Ape Cik Milah? Tak bekesan jugak ?
 Pegi lah toilet basuh muke ..
 Kembalikan balik seri muke anda .. yelah, muke orang ngntuk,
camne kan .. * bleh bayang ? * http://matcuoi.com

 Kalau ni x mmbantu jugak .. Takde dah ubat lain nak bagi .. Tido je lah kawann .. U memang xtido la tu semalam ..

Senaraikan' balik yang diatas :
1. Buka mata luas2, tampor2 pipi
2. Ambik pen, conteng2 or catat
3. Makan cokelat
4. Usik kawan
5. Ajak borak
6. Tanya soalan kat cikgu
7. Berdiri dalam kelas
8. Basuh Muka
9. Tido ( yang ni kalu mmg dh xbleh bt ape2 la )

So.. stakat ni dulu lah ye Duhai Cik Peah, Kiah , dan Milah ku sekaliann ..
Maaf yer terkasor ke hape .. Kite joking2 je .. Peace2 ..
http://matcuoi.com
Be happy you .. Assalamualaikum , tak jwb dose, jwb sayang ( trademark Maria ) ..