Halaman

A good day for a good people

A good day for a good people
Be nice to all creation on Earth , that's the real happiness

Khamis, 4 Jun 2015

Muqaddimah

Bismillah ..

Haa nak mula balik story kat blog nih . But aina malas nak letak gambo, sebab lmbt nk upload, so i just nk story mory .. Tapi kadang2 kalau tak banyak gambar orang tak bace sgt kan , yelah orang kan selalu buke blog, scroll2 tgok gambar je ..
(sebab aina pernah buat macam tu hehehehe ) .
Tapi kat sini, hanyalah tulisan dan mungkin sedikit emoticon , haa ..
Taknak bace tak kesah .. yang penting ainableh story weee..

Ok now, Aina dah tamat pengajian di matrikulasi .. where ? KMKt , Kolej Matrikulasi Kelantan .. matrik kesayangan tuh .. hehe memang la kesayangan dah yang ni je aina pernah pergi ..
aina pun tengah tunggu result UPU , hari tu ade interview untuk kos Architecture kat UTM .. nanti lah aina cite balik macam mane sesi temuduga tu, tersa terduga jugak lah.. huhu .. and banyak nak story psl temuduga tu ..

Time cuti ni, aina duk rumah aje.. fewwhh.. 'aje' tu kene buang .. sebab duk rumah tak duk sesaje pun ... kne buat kerja rumah .. mintak ngan parents nak keje, tapi diorang tak bagi.. entah, katenye takut penat lah , sebab aina perempuan la , ape2 pun, they know better right ? So, aina stay rumah , and jadi surirumah 'tanpa suami ' . haha ..

Aina kene masak untuk adik2 waktu tengah hari, waktu adik2 balik sekolah .. Kene lipat kain ( kadang2 gilir ngan mama ) , kene basuh baju (sendiri punye je haha ), kene selalu isi air kosong dalam peti kalau kehabisan air.. haa dekat rumah , gune satu machine ni untk tapis ar.. haa so takyah susah2 nak masak air atas dapur, tunggu stgh jam, pastu bunyi 'fwiiiiii!!!' , kene pergi tutup, pastu panas, kene sejukkan.. haaa leceh kan ? tapi untuk machine ni, bukak je, terus kluar air yang ditapis , tak panas plak tu . haa .. and selainnya kene bersih2 rumah camtu la ..

okay dekat rumah , aina suke tengok tv.. especially cite kartun.. weee, sebab cite kartun tak banyak konflik yang pelik dan memeningkan dan menyampah kadang, so bile tgok kartun, indahnyaaaaa duniaaaaaaa dengan warne warni hihihi..
okay lah gtg ..  sambung nanti .. http://matcuoi.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I Love Your words.. :)