Halaman

A good day for a good people

A good day for a good people
Be nice to all creation on Earth , that's the real happiness

Selasa, 22 Disember 2015

What You Give You Get Back

In other words...
It's all bout KARMA ..


Dan terlalu banyak benda yang aina buat kat oghang
jadi balik kat diri aina
that's why i want to post about this..

to remind


please..
apa2 kita nak buat ..
pikir dulu ..
apa akan jadi kalau kita kat tempat dia ..

You just give .. what you want to get ..


Nak mengata oghang ?
contoh ..

" Astaghfirullah .. kenapa wey dia kapel ?
budak sekolah agama kut wey dulu ? Astaghfirullah ...
Die tak belajar agama ke dulu ?"


" Astaghfirullah ... Dulu sekolah agama ..
duk tarbiah oghang .. duk marah oghang tak tutup aurat..
asal tudung dia makin singkat weh? Astaghfirullah"


" Allahuakbar .. ape bende pi update kat moment macam ni .
Cerdik la skit "

Pernah ke mengata kat oghang mcm ni ?
Kalau pernah.. tolong .. istighfar banyak2..
nak mengata.. dalam hati ...
nak benci benda mungkar ... takpe..
nak cegah lagi bagus ..
tapi jangan .... MENGATA

jangan terlalu lantang mengutuk ..
Tapi MENEGUR tu . Alhamdulillah bagus..
Cuma ada cara dia ..


Nampak benda munkar ..
doa .. istighfar .. mohon dijauhkan ..
JANGAN MENGATA ..
JANGAN MENGAIBKAN oghang ..

Sebab serius aina cakap .. bende ni akan balik kat kita ..
Allah akan uji berdasarkan apa yang keluar dari mulut kita ..
Wallahua'lam




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

I Love Your words.. :)